Wat voor schoenen moet ik kopen?  

looptechniek oefeningen

Hardloopschoenen kopen

Als u gaat hardlopen is het erg belangrijk om de juiste hardloopschoenen te hebben. Het verstandigst is om je hardloopschoenen te kopen bij een goede hardloopwinkel. Bij deze winkels hebben ze speciale apparatuur, waarmee ze een analyse maken van uw voeten. Met deze voetanalyse kunnen ze de perfecte hardloopschoen voor u kiezen. Het kan ook gebeuren dat u inlegzooltjes nodig hebt, hier kan de hardloopwinkel u ook over adviseren.

Waarop moet u letten?

Tijdens het kopen van hardloopschoenen is het ook belangrijk om rekening te houden met het terrein waar u veel op loopt. Als u veel op asfalt loopt hebt u andere schoenen nodig dan wanneer u veel op onverharde wegen, zoals bospaden, loopt.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de demping en het materiaal van de hardloopschoen. Het beste is een hardloopschoen van ademend en licht materiaal. In de hardloopwinkel kunnen ze hier ook over adviseren.

Nieuwe hardloopschoenen kunt u het best aan het eind van de middag gaan kopen. Op dat moment zijn uw voeten een beetje opgezet, waardoor u niet met te krappe schoenen zal thuis komen. Daarnaast is het ook belangrijk om tijdens het passen zowel de linker als rechter schoen aan te trekken. Soms is de ene voet namelijk iets groter dan de ander waardoor de schoen misschien net anders zit. Ook adviseren wij om te gaan staan en een stukje (hard) te lopen.

De verschillende ondergronden kunnen ook vervelend zijn. Verschillende ondergronden kunnen erg onverwachts zijn. Het is vaak lastig als hardloper om hier direct op te reageren.

hardlopen tijdens de zwangerschap
wat doe ik als ik een dag niet kan trainen

Zorg dat je hardloopschoenen lekker zitten!

Let op, hardloopschoenen moeten lekker zitten. Als tijdens het passen de schoenen niet lekker zitten, dan zullen ze zeker niet goed zitten als je ermee gaat hardlopen. Zelfs als de hardloopschoenen worden geadviseerd door de winkel kan het voorkomen dat u ze toch niet lekker vind zitten. Geef dit dan eerlijk aan, zodat u wel echt met de juiste schoenen naar huis gaat!

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties