Wat is belangrijk te weten qua adequate voeding voor hardlopers?

wat doe ik als ik een dag niet kan trainen

Voeding is erg belangrijk. De voeding moet bestaan uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook moeten er genoeg vitamine en mineralen geconsumeerd worden. Tijdens het hardlopen zijn koolhydraten vaak het belangrijkst. Uit groente, fruit en volkoren producten worden de koolhydraten gehaald.

Beste voeding voor tijdens de wedstrijd

Slechte koolhydraten worden sneller omgezet in energie, zoals witbrood. Goede koolhydraten zijn langzamer verteerbaar. Sportrepen zijn erg goed om het lichaam te voeden met koolhydraten. Sportgels bevatten ook koolhydraten, deze gels worden vaak tijdens een marathon gebruikt. Er zijn isotone en hypotone gels. Isotone gels worden vaak geconsumeerd in het begin van een wedstrijd. De hypotone gels worden gebruikt op het einde.

De verschillende ondergronden kunnen ook vervelend zijn. Verschillende ondergronden kunnen erg onverwachts zijn. Het is vaak lastig als hardloper om hier direct op te reageren.

voeding
hardlopen tijdens de zwangerschap

Goede voedingsbalans

Vermijd bewerkt voedsel (processed), het is veel beter verse en verschillende producten te kopen die de essentiële voedingsstoffen bevatten. Bewerkt voedsel kunnen slechte voedingsstoffen bevatten. Verse producten zijn altijd goed. Het is beter 5x per dag een normale portie, zo heb je ook niet continue honger, blijf je energiek en je stofwisseling werkt beter. Het is beter verdeelt over de dag. Eet ook voldoende eiwitten (15% dagelijks), naast de koolhydraten en goede vetten. Houd het in de juiste balans. Eiwitten zijn erg goed voor het herstellen van een wedstrijd of zware training. Een goede balans zorgt voor een goede prestatie.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties