Wat eet ik voor een marathon?

schema

Wat eet ik voor een marathon? Een vraag die veel gesteld word. Bedenk dat je ‘benzine’ voor de marathon het avondeten van de dag ervoor is. De voeding van dagen voor de marathon is erg belangrijk. Het is tevens de ‘benzine’ waar op gelopen word. Het zou zonde zijn als deze ‘benzinetank’, op raakt. De brandstofvoorraad van de normale mens, is nooit genoeg om een hele marathon te rennen. De dagen voor de marathon zijn dus erg belangrijk. Deze brandstofvoorraad moet aangevuld worden. Er zijn twee belangrijk koolhydraten in voeding, zetmeel en suikers. Koolhydraten geven het lichaam energie. Deze zijn belangrijk voor het leveren van inspanningen. De brandstofvoorraad kan worden verhoogd door het consumeren van koolhydraten.

Energie

Na het consumeren van voedingsstoffen stijgt in het bloed de suiker. Dit suiker gaat met de bloedsomloop naar de spiercellen. Dit suiker wordt verbrand in de spiercellen, hierbij komt energie vrij. Deze energie heeft het lichaam nodig bij bewegen en inspanningen. Dit proces ontstaat na het consumeren van voedsel.

De verschillende ondergronden kunnen ook vervelend zijn. Verschillende ondergronden kunnen erg onverwachts zijn. Het is vaak lastig als hardloper om hier direct op te reageren.

eet ik voor een marathon
hardlopen tijdens de zwangerschap

Brandstofvoorraad

Er zijn verschillende voedingsschema’s voor het bevoorraden van de brandstofvoorraad. Voordat er een marathon gelopen moet worden, moet het lichaam vol energie zitten. Vaak wordt de dag van te voren veel koolhydraten gegeten. Vlak voor de wedstrijd kan er een isotone drank worden gedronken. Een uur voor de wedstrijd kan er nog iets van een energie reep worden gegeten.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties