Sneller hardlopen schema

wat zijn de voordelen van hardlopen

Hoe wordt je een snellere hardloper? Dat is de vraag die vele hardlopers zich stellen en zeker de meer competitief ingestelde hardlopers. Als daarvoor een succesformule zou bestaan, dan zou iedereen het schema van de wereldrecordhouder Dennis Quieto moeten gaan volgen, of op zijn minst het trainingsschema van Haule Gebreselassie. Echter, zo eenvoudig is het niet. Was dat maar waar! Iedere hardloper is anders en daarom is het trainen met een algemeen schema niet voor de hand liggend. Een sneller hardlopen schema zou toch zeker een persoonlijk hardloopschema moeten zijn.

Factoren in sneller hardlopen schema

Naast het feit dat het sneller hardlopen schema een persoonlijk schema moet zijn, in de ogen van German Silva (tweevoudig winnaar van de New York City Marathon, Olympisch atleet en nu erkend coach), spelen de volgende factoren een belangrijke rol.

  • Tijd: hoeveel tijd heb je als hardloper om je optimaal voor te kunnen bereiden.
  • Houd jij maandenlang een strikt trainingsregime vol?
  • Juiste dosering van de training qua uithoudingsvermogen, snelheid, herstel, kracht en mentale trainingsaspecten.

Daarnaast blijft juist bij het sneller hardlopen schema de input van de coach van groot belang. Wil een hardloper de magische 3 uur grens doorbreken, dan is daar meer voor nodig dan een trainer met een stopwatch en een uitgeprint schema in zijn handen. German Silva is de afgelopen jaren in staat gebleken vele hardlopers een sub 3 marathon te laten lopen. Het is juist een van zijn krachten een hardloper te laten (in) zien waartoe een hardloper in staat is.

begin ik met hardlopen
eet ik voor een marathon

Relatie met de coach bij sneller hardlopen schema

De coach zou degene moeten zijn die jou het beste kent qua hardloopcapaciteiten en speelt daarop in met een sneller hardlopen schema, op maat gemaakt en bovendien zal hij een veelvuldig contact met je moeten onderhouden als je een persoonlijk record wilt lopen. De hardloper voorziet de coach van de nodige input en daardoor is de coach in staat nog beter in te spelen op de hardloper en zijn specifieke behoefte sneller te willen lopen. Met de German Silva app is het mogelijk om dagelijks in contact te staan met German Silva. Van afstand monitort hij jou, voorziet hij je van commentaar en geeft adviezen.  Het sneller hardlopen schema wordt elke maand geüpload in de App.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

Download de App gratis bij aankoop van een hardloopschema

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties