Hoe kan ik sneller lopen?

Ja, het is juist heel goed beide te combineren. Het helpt je spieren sterker en sneller te maken en blessures te voorkomen. Aanbeveling: eerst 10-15 min. warmlopen, dan krachttraining met niet teveel gewicht (max. 50% van je max.) en 2 a 3 series intervallen (10 – 20) uit te voeren en na afloop opnieuw joggen vanaf 10 tot 40 min. afhankelijk van je niveau.

looptechniek oefeningen

Regelmatig krachttraining helpt bij het versterken van onderontwikkelde spieren en onevenwichtig spierontwikkeling. Een gelijke spierontwikkeling in het lichaam is belangrijk. Door het ontwikkelen van sterke spieren, zijn de kansen op blessures een stuk kleiner. Daarnaast gaat de snelheid van het hardlopen ook een stuk omhoog. Met dezelfde hoeveelheid energie kan er harder worden gerend.

Combineren met hardlopen?

Krachttraining combineren met hardlopen heeft verschillende voordelen. De krachttraining verbetert de techniek van het hardlopen. De houding tijdens het hardlopen verbetert door krachttraining. Het lichaam kan een goede houding langer volhouden. Het uithoudingsvermogen van de spieren groeien ook door krachttraining, de hardlooptechniek kan langer worden volgehouden.

wat doe ik als ik een dag niet kan trainen
combineren met krachttraining

Balans in het lichaam?

Krachttraining zorgt dat het lichaam in balans blijft. Elk lichaam heeft een voorkeurkant, krachttraining zorgt ervoor dat dit minder is. Doordat het lichaam meer in balans is, ontstaan er een stuk minder blessures. Door krachttraining wordt het lichaam sterker. Het hardlopen wordt een stuk makkelijker. De spieren zijn sterker waardoor er een hogere snelheid gehaald kan worden.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties