Is het beter buiten te lopen i.p.v. op een loopband?

looptechniek oefeningen

Er zit een verschil tussen het hardlopen buiten en het hardlopen op een loopband.

Buiten hardlopen

Er zijn verschillende voordelen, maar ook nadelen, aan het hardlopen buiten. Het is leuk om buiten te lopen, omdat er veel dingen eromheen gebeuren. Dit zorgt ervoor dat de tijd ‘sneller’ gaat. Buiten hebben hardlopers te maken met verschillende ondergronden. Hierdoor moet de hardloper zich eventueel op aanpassen. Voor buiten hardlopen zijn meer afwisselingen mogelijk.

De verschillende ondergronden kunnen ook vervelend zijn. Verschillende ondergronden kunnen erg onverwachts zijn. Het is vaak lastig als hardloper om hier direct op te reageren.

hoe adem ik
loopband

Op de loopband hardlopen

Wat er buiten niet is, is er in de loopband wel, schokdemping. De loopband zorgt ervoor dat er minder impact komt op de gewrichten en spieren. Veel hardlopers die aan het revalideren zijn, lopen op de loopband. Op de loopband kunnen de hardlopers makkelijk hun snelheid aanhouden. De loopband zorgt er ook voor dat de voet goed afrolt. Als hardloper is het een stuk lastiger om buiten te lopen dan op de loopband.

Hardlopen op een loopband is altijd wat gemakkelijker, want er is geen invloed van buitenaf, zoals het weer of een bepaalde ondergrond. Aanbevolen wordt gebruik te maken van een goede kwaliteit (voldoende demping) loopband met een minimale inclinatie van 1 %. Misschien wordt door de monotonie wat vervelend, buiten lopen leidt af.

Tijdens het lopen op de loopband wordt de snelheid door de loopband aangedreven, buiten zal dit niet gebeuren. Op de loopband worden de bovenbenen meet geprikkeld. Buiten worden vooral de hamstrings geprikkeld.

Er is geen beter of slecht. Het heeft allebei zijn voor- en nadelen. Het hangt volledig af van de situatie, welke beter is voor de hardloper. De loopband is een goed alternatief, alleen is buiten hardlopen totaal anders dan op de loopband.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties