Is het absoluut noodzakelijk op een 400 mts atletiekbaan te trainen?

VO2Max

De baantrainingen  zijn zeer belangrijk , desalniettemin is het niet absoluut noodzakelijk, want er bestaan alternatieve trainingen die je ook kunnen helpen om snelheid te ontwikkelen. Het is ook mogelijk de trainingen op een goed afgemeten circuit te doen (in het bos, park, op het zand, op het gras enz.) Er zijn vele alternatieven als er geen gebruik kan worden gemaakt van een atletiekbaan. Toch zijn er wel veel voordelen voor het trainen op de atletiekbaan.

Voordelen van op de atletiekbaan trainen

  • Niemand die stoort

 

Als hardloper is het fijn om door te blijven lopen. Het is vervelend, als er gestopt moet worden voor een stoplicht of voor een auto. Op de atletiek baan loopt iedereen in dezelfde richting, er hoeft dan niet gestopt te worden. Ongestoord kan de training worden doorgezet.e

  • Techniek oefenen

 

Om harder en efficiënt te rennen te rennen, is het optimaliseren van techniek erg belangrijk. Op de atletiekbaan is het juist moment om technieken te oefenen. De baan is lang genoeg om de techniek op langere duur te trainen.

  • Interval

 

Een vorm van snelheidstraining is interval. De atletiekbaan is uiterst geschikt om interval te train. De ondergrond van de baan is licht verend, vlak en er loopt niemand op de weg. De baan is perfect voor interval trainingen.

nieuwe schoenen kopen
wat zijn de voordelen van hardlopen

Alternatieven

Niet iedereen heeft tijd om naar de atletiekbaan te gaan. Er zijn vele alternatieven voor het hardlopen op de atletiekbaan. Er kan in principe overal worden hardgelopen. Op het asfalt, in het bos, in het park, op  het gras, bijna overal. Zolang de hardloper in bezit is van de juiste hardloopschoenen, kan er op elke ondergrond worden gelopen. Er kan op zand worden gelopen voor een uitdaging. Verschillende ondergronden kunnen zorgen voor variatie.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties