Hoe vaak moet ik drinken tijdens een marathon?

wat doe ik als ik een dag niet kan trainen

Het aanvullen van koolhydraten is erg belangrijk bij het lopen van een marathon. De koolhydraten die al in het bloed en in het lichaam zitten, zijn verre weg nog niet genoeg het lopen van een marathon. Naast het aanvullen van koolhydraten is het belangrijk dat er word gedronken. Koolhydraten nemen het snelst op in vloeibare vorm, een isotone drank te drinken

Koolhydraat inname 

70 gram koolhydraten opname per uur is goed voor een loper die 3 ½ uur loopt. De koolhydraten kunnen het beste worden ingenomen bij 4-9-14-19-24-29-34-39 km. Een in water oplosbare gel is het makkelijkst. Dit kan makkelijk in een bidon of fles worden gestopt. Het consumeren van koolhydraten is belangrijk. Het heeft tijd nodig om de koolhydraten te verwerken. Een half flesje per kilometer punt is het meest gunstige.

De verschillende ondergronden kunnen ook vervelend zijn. Verschillende ondergronden kunnen erg onverwachts zijn. Het is vaak lastig als hardloper om hier direct op te reageren.

voeding
looptechniek oefeningen

Drinken

Afhankelijk van de temperatuur, tijdens een marathon, moet er 0,4 to 0,8 liter worden gedronken. Zoals er al is gezegd, koolhydraten zijn erg belangrijk. Het slimste is om een gel in het water te doen. 3 tot 8 procent is voldoende. Een isotone drank is het beste om te drinken. Met isotone is dat de drank dezelfde concentratie heeft als het bloed. Naast elke sportdrank die wordt gedronken staat een glas water tegenover.

.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties