Hoe kan ik sneller lopen?

looptechniek oefeningen

Sneller lopen

Er zijn een aantal aspecten die belangrijk zijn bij het sneller lopen. Deze aspecten zijn: kracht en techniek. Alles bij elkaar helpt dit de trainingssessies te optimaliseren om zodoende het maximale potentieel uit iemand te halen zonder overtraining zoals in traditionele schema’s vaak voorkomt. Het is belangrijk dat er variatie in de trainingen zitten. Een marathonloper traint anders dan een sprinter, maar ook marathonlopers doen heuvelsprints, zodat ze niet te langzaam worden.

Snelheidstraining 

Door kracht in de benen te ontwikkelingen kan de hardloper meer afzetten. Als het lichaam sterker word, kan de hardloper met dezelfde energie, efficiënter lopen. Krachttraining helpt bij het lopen op hoge snelheden. Ook zorgt de krachttraining ervoor dan de hersenen sneller signalen naar de spieren kunnen afgeven. De snelheidstrainingen zorgen ook voor kracht. Er wordt in een zo korte tijd, zoveel mogelijk spieren aanspannen. Door de techniek te optimaliseren kan de hardloper efficiënter lopen, beter afzetten etc. Als de hardlooptechniek optimaal is, zal er een stuk efficiënter worden gelopen.

wat zijn de voordelen van hardlopen
hoe kan ik sneller lopen

Met een persoonlijk, juist gedoseerd, trainingsschema gerelateerd aan je capaciteit, je mogelijkheden om te trainen. Inclusief de noodzakelijke trainingen m.b.t. snelheid en kracht. Dit betekent 1 of 2x per week intervaltraining, heuveltjes, krachttraining.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

DOWNLOAD DE APP GRATIS

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties