Hardloopschema halve marathon

Inmiddels ben je al een redelijk doorgewinterde hardloper en dan komt er een dag dat je besluit voor de halve marathon te gaan en heb je een hardloopschema halve marathon nodig. De halve marathon brengt je al aardig op weg naar de dubbele afstand, echter een goede training van een coach als German Silva is dan wel een voorwaarde.

German Silva coaching

De ideale afstand: de halve marathon

Waarom wordt de halve marathon door velen beschouwd als de ideale afstand vraag je je af. Je bent in ieder geval een van de weinigen op deze aardbol die deze afstand gaat lopen. Velen kunnen de 5 of 10 km nog wel uitlopen, maar voor een halve marathon moet je toch iets meer moeite doen. Maar met een divers persoonlijk schema van een trainer als German Silva voel je je op gemak. Tevens, is deze afstand minder uitputtend dan een snelle 5 km! En leuke bijkomstigheid: je zult niet, zoals na een marathon, moeite hebben met trappen en het lopen in het algemeen na afloop! De training is ook nog goed te doen als je weinig tijd hebt.

Meer kilometers in je hardloopschema

Hier kun je niet onderuit, want je gaat uiteindelijk wel het dubbele aantal kilometers van de 10 km lopen. In je hardloopschema halve marathon zje je meer volume in de training. Zoals langere duurlopen, wellicht ook meer basis duurlopen en heuveltrainingen. Beschouw de duurlopen als je spaarvarken die je op de dag van de halve marathon kapot mag slaan! Natuurlijk houd het hardloopschema rekening met jouw niveau en je doel voor de halve marathon. Wordt het alleen uitlopen of een persoonlijk record lopen?

loopband
German Silva coaching

De halve marathon als voorbereiding voor de marathon

Als professioneel hardloper liep German Silva vrijwel altijd een halve marathon voor zijn uiteindelijke doel: de marathon. In zijn hardloopschema halve marathon stond 4 a 5 weken voor de marathon, de halve marathon geprogrammeerd. De halve marathon geeft een goede indicatie van waar je staat in je voorbereiding. Dit kan het doel zijn, maar je kunt ook zonder marathon in het vooruitzicht prima een halve marathon lopen inclusief een snelle tijd neerzetten. Met een op maat gesneden hardloopschema door een specialist als German Silva.

Duur van je hardloopschema halve marathon

Een goed gedoseerd persoonlijk schema voor de halve marathon bereidt je in 3 maanden voor, voor de grote dag. In deze drie maanden wordt je getraind aan de hand van German Silva, die je in deze periode tevens voorziet van tips en aanbevelingen.

loopband

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

Download de App gratis bij aankoop van een hardloopschema

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties