Beginnen met hardlopen

German Silva coaching

Alle begin is moeilijk, maar als je eenmaal het hardloopvirus te pakken hebt, was dat het begin dat veel in je leven heeft veranderd. De redenen die ten grondslag liggen aan het beginnen met hardlopen zijn divers. Zoals medische redenen, het gezond willen blijven, gewichtsverlies, maar ook omdat iemand in je omgeving je heeft besmet met het hardloopvirus, willen lopen voor een goed doel dat je nauw aan het hart ligt is een andere redenen om de hardloopschoenen aan te trekken. Beginnen met hardlopen is vrijwel voor iedereen weggelegd. Zoals tweevoudig New York City Marathon winnaar, German Silva, zegt: “Als je een minuut kunt hardlopen, kun je een marathon lopen”. De sleutel naar je hardloopsucces is uiteraard de training.

Wat heb je nodig om te beginnen met hardlopen?

Voordat je gaat beginnen met hardlopen is het verstandig het juiste materiaal aan te schaffen qua kleding, schoeisel en sporthorloge. Dit is de basis outfit voor een hardloper. Laat je daarbij goed adviseren door specialisten of door je hardloopcoach. Doe een loopanalyse om de juiste hardloopschoenen aan te schaffen. Een duur sporthorloge met veel functies aanschaffen heeft naar German Silva’s, oud topatleet en olympische coach uit Mexico, weinig zin als je er vervolgens niet mee uit de voeten kunt. Dan kun je je geld vooralsnog beter in goede hardloopschoenen steken. Je kunt dus al voor weinig geld beginnen met hardlopen. Nu je je materiaal hebt, is het tijd voor een hardloopschema!

nieuwe schoenen kopen
begin ik met hardlopen

Het moet een gewoonte worden

Zeker niet onbelangrijk is dat het aanleren van een nieuwe gewoonte tijd in beslag neemt! German Silva, een bekende Mexicaanse coach en voormalig professioneel atleet die de New York City marathon twee keer op zijn naam schreef, houdt het op om en nabij 3 weken minimaal en in de praktijk moet je op meer tijd rekenen, voordat het hardlopen dus een gewoonte is geworden. Dit is dus de valkuil bij het beginnen met hardlopen. Een goede motivatie zal ervoor zorgen dat je ’s morgens dan wel ’s avonds de hardloopschoenen aandoet. Dat hardlopen net zoiets natuurlijks wordt als tandenpoetsen! Als je dan samen met vrienden of familie kunt hardlopen scheelt dat enorm.

Een schema voor het beginnen met hardlopen

Bij een beginnende hardloper is het zeer belangrijk dat er rekening wordt gehouden met zijn of haar niveau. Als een hardloopschema daar geen rekening mee houdt, raak je de beginnende hardloper gegarandeerd kwijt. Doseer het schema op de juiste manier. Een erkend coach met jarenlange ervaring, German Silva uit Mexico, is daarin gespecialiseerd en zal voor een beginnende hardloper een op maat gemaakt hardloop schema maken en daarnaast zich zeer specifiek op de motivatie richten.

Alles Over De App

GEPERSONALISEERD TRAININGSPROGRAMMA

German Silva ontwikkelt een op maat gemaakt trainingsprogramma

VOEDINGSSCHEMA

Het is mogelijk om voedingsadvies van German Silva te krijgen

PROGRESSIE

In één eenvoudig overzicht hoeveel progressie er gemaakt wordt

eet ik voor een marathon
OEFENINGEN

Doe samen met German Silva oefeningen die topatleten doen

TRAIN SAMEN MET GERMAN

Volg andere atleten op weg naar hun doel. Samen op weg naar het doel!

LOOPSCHEMA

Of je nou traint voor de 5 kilometer of marathon. German Silva helpt je!

Download de App gratis bij aankoop van een hardloopschema

Kies de store waar je de German Silva App GRATIS wilt downloaden!

App Referenties